Water

Vi är en bred leverantör som bryr sig om miljön på riktigt

Draken i Reftele är en modern och bred leverantör inom plastindustrin som erbjuder högkvalitativa produkter inom extrudering, konvertering och flexotryck – allt under samma tak. Våra produktområden omfattar framställning av industriförpackningar och teknisk film. All vår produktion sker i Reftele. Vi omsätter ca 100 miljoner och är ca 35 anställda.
Pop2

Du har säkert sett oss, även om du inte visste det

Tack vare vårt samarbete med distributionsledet så når vi en stor marknad. Våra plastfilmsprodukter är därigenom vanligt förekommande i såväl Sverige som i övriga skandinavien som globalt. Vår målsättning är att tillhandahålla ett av marknadens bredaste utbud av plastfilmsprodukter för industriell användning.
Flower

Världsklass i allt vi gör

Draken har som uttalat mål att vara ett världsklassföretag. Produktion i världsklass, leveranser i världsklass, kundservice i världsklass. Genom ett målmedvetet och systematiskt arbete kombinerat med engagemang, kunskap och ödmjukhet tror vi att vi kan uppnå vårt mål. Endast världsklass är gott nog.

Vår filosofi

En flexibel samarbetspartner

Flexibilitet är ett viktigt ledord för Draken. Flexibilitet i betydelsen att vi, genom att snabbt ställa om vår maskinpark, kan åta oss volymer från 500 kg och uppåt, men också i betydelsen att vi genom vårt nära samarbete med distributionsledet kan genomföra snabba leveranser till våra kunder. Därutöver är vi en flexibel samarbetspartner som alltid lyssnar på våra kunders individuella önskemål och levererar kundspecifika lösningar.

Hög teknisk kompetens

Vi har en hög teknisk kompetens och lång erfarenhet av att utveckla kundunika lösningar tillsammans med våra samarbetspartners. Som kund hos Draken har ni tillgång till tekniskt säljstöd och vi delar gärna med oss av vår kompetens och erfarenhet av plastindustrin.

Vi vågar påstå att vår flexibilitet, vårt höga tekniska kunnande, tillsammans med vår moderna maskinpark gör oss till en pålitlig partner. Vår förhoppning är att du som kund på samma sätt som oss värderar långsiktiga relationer, där vi tillsammans växer och utvecklas.

Modern maskinpark

Vår moderna maskinpark har möjlighet att snabbt ställa om sig för att möta våra kunders unika behov. Alltifrån det stora multinationella företagets behov av storskalig och effektiv produktion till den mindre reklambyråns behov av specialprofiltryck i små kvantiteter. Hos Draken ryms alla behov.

Vår historia

Draken i Reftele AB har gamla anor. Företaget startades redan 1964 och har sedan dess funnits i Reftele. Vi ägs idag av BrA Invest. Det ger oss finansiell styrka och gör att vi står väl rustade inför framtiden och kan möta marknadens krav.

Draken är en stabil aktör med många års erfarenhet av plastbranschen. Vi har över tiden följt plastutvecklingen och överlevt såväl lågkonjunkturer, olje- och finanskriser. Vi vet vad som krävs för att lyckas. Med båda fötterna stadigt förankrade i den småländska myllan ser vi framåt med tillförsikt. Vår målsättning är tydlig. Världsklass i allt vi gör!

Forest

Ansök om login

För att få tillgång till våra beräkningsmallar var god kontakta oss för en personlig inloggning.
Kontakt
Material

En råvara med många fördelar

Draken har som uttalat mål att vara ett världsklassföretag. Produktion i världsklass, leveranser i världsklass, kundservice i världsklass. Genom ett målmedvetet och systematiskt arbete kombinerat med engagemang, kunskap och ödmjukhet tror vi att vi kan uppnå vårt mål. Endast världsklass är gott nog.

Fördelar med Polyeten

Teknik

Polyeten har ett exceptionellt förhållande mellan prestation och vikt, hög processerbarhet, skydd mot smuts och vatten, enkel förslutning, låg vikt och goda möjligheter för exponering av varumärken, produkter och teknisk information.

Ekonomi

Film kan massproduceras till en låg kostnad. I förhållande till produktionskostnaden blir förpackningskostnaden låg. De tekniska egenskaperna ger även ekonomiska fördelar avseende exempelvis transporter, kassation och exponering.

Miljö

Industriförpackningar framställs fortfarande i huvudsak från icke förnyelsebara resurser. Tack vara sina tekniska fördelar minskas dock många produkters totala miljöpåverkan. Genom REPA, näringslivets lösning på producentansvaret för förpackningar av plast, metall, papper/kartong och wellpapp, tar såväl tillverkare som konsument idag ett större ansvar för miljön.

Kom i kontakt

Kontakta oss